بانک شبکه

بانک شبکه

بانک شبکه ، اطلاعات در مورد نحوه راه اندازی شبکه
بانک شبکه

بانک شبکه

بانک شبکه ، اطلاعات در مورد نحوه راه اندازی شبکه

سیستم عامل NX-OS چیست


سیستم عامل NX-OS چیست:

نکس‌ اواس (NxOS) یک سیستم عامل شبکه است که توسط شرکت سیسکو سیستمز برای استفاده در تجهیزات شبکه‌ای طراحی و توسعه داده شده است. این سیستم عامل بر روی تجهیزات شبکه‌ای سیسکویی مانند سوئیچ‌ سیسکو و سوئیچ های Nexus و دیگر تجهیزات شبکه‌ای اجرا می‌شود.

NxOS بر اساس سیستم عامل لینوکس توسعه داده شده است و از خدمات شبکه‌ای مانند مسیریابی، توزیع بار، پیکربندی VLAN و بسیاری دیگر پشتیبانی می‌کند. این سیستم عامل دارای ویژگی‌هایی مانند پایداری بالا، قابلیت مقیاس‌پذیری، امنیت قوی و قابلیت پشتیبانی از پروتکل‌های پشتیبانی از پروتکل‌های مختلف است.

شرکت سیسکو برای برخی از تجهیزات مخابراتی خود همچون سوئیچ های شبکه و روترها سیستم عامل اختصاصی طراحی کرده است تا مدیران شبکه به راحتی بتواند آنها را پیکربندی و استفاده کنند.

در تجهیزات فیزیکی، سیستم عامل در نقش یک رابط نرم افزاری، کار پیکربندی سخت افزاری را راحتتر می کند. افرادی که با چنین تجهیزاتی سروکار دارند قطعاً بایستی با این سیستم عامل آشنایی داشته باشند تا بتوانند روتر،سوئیچ شبکه و سایر تجهیزات سخت افزاری را به درستی پیکربندی و راه اندازی کنند.

سوئیچهای Nexsus سیسکو به صورت اختصاصی جهت استفاده در مراکز داده در مقیاس و حجم ترافیک بالا و انتقال ترافیک در مرکز داده تا حجم 17 ترابایت معرفی گردیده است. این تجهیزات برای حداکثر قابلیت مقیاس پذیری و دسترسی پذیری بالا طراحی شده اند.

این سیستم عامل بر مبنای لینوکس توسعه داده شده است و طوری طراحی شده تا بتواند با سایر سیستم عامل ها ارتباط برقرار نماید. خط فرمان این سیستم عامل همانند سیستم عامل قبلی این شرکت یعنی IOS است. از ویژگی های کلیدی این سیستم عامل قدرتمند می توان به sysmgr یا مدیریریت سیستم، PSS یا سرویس ذخیره مداوم داده ها و MTS یا سرویس تبادل پیام و تراکنش ها اشاره کرد.

برخی از مزایای متعدد سیستم عامل NX-OS عبارتند از:

  • سیستم عامل یکپارچه مرکز داده
  • انعطاف پذیری و مقیاس پذیری
  • مبتنی بر مؤلفه یا پیمانه ای بودن
  • قابلیت استفاده از مجازی سازی
  • امنیت جامع، قابلیت دسترسی، قابلیت اطمینان و ویژگیهای مدیریتی
  • مسیریابی مبتنی بر IPv4 و IPv6

کاربردها:

دیتا سنترها: NX-OS به دلیل قابلیت مقیاس‌پذیری و مدیریت آسان، در دیتا سنترها برای مدیریت سوئیچ‌ها و روترها به کار می‌رود.

شبکه‌های کامپیوتری بزرگ‌مقیاس: در شبکه‌های بزرگ مانند شبکه‌های کمپانی‌های بزرگ و ارائه دهندگان خدمات اینترنت، NX-OS به دلیل قابلیت‌های مقیاس‌پذیری و امنیت بالا استفاده می‌شود.

شبکه‌های SDN: به عنوان یک سیستم عامل پشتیبانی کننده از تکنولوژی SDN، NX-OS در شبکه‌های تعریف شده توسط نرم‌افزار نقش مهمی ایفا می‌کند

منبع :

سیستم عامل NX-OS چیست


سرور HP چیست

سرور HP چیست


یک سرور اچ پی (HP server) نوعی سیستم کامپیوتری است که توسط شرکت هیولت پکارد اینترپرایز (Hewlett Packard Enterprise) طراحی و تولید شده است تا منابع محاسباتی را به سایر کامپیوترها یا دستگاه‌ها در شبکه فراهم کند. سرورهای اچ پی در محیط‌های مختلفی مانند مراکز داده، محیط‌های محاسبات ابری و کسب و کارهای کوچک تا متوسط استفاده می‌شوند.

سرورهای اچ پی در انواع مختلفی از جمله سرورهای تاور، سرورهای رک‌مونت، سرورهای بلید و سیستم‌های هایپر-کانورج شده عرضه می‌شوند تا نیازهای محاسباتی مختلف را برآورده کنند در ادامه به بررسی هریک از انواع سرور های اچ پی می پردازیم. این سرورها از سیستم‌عامل‌های مختلفی مانند Microsoft Windows Server، Linux و VMware پشتیبانی می‌کنند و می‌توانند اجرای برنامه‌ها و خدمات مختلفی از جمله پایگاه‌داده‌ها، سرورهای وب، مجازی‌سازی و تجزیه و تحلیل داده را پشتیبانی کنند.

تفاوت نسل های سرورهای hp

اچ پی برای طبقه‌بندی سرورهایش آنها را در نسل‌های مختلف ارایه می‌کند. در سال 2011، نسل 7 این سرورها پیشتاز بازار بودند و مشخصا سرور DL380 G7 عنوان پرفروش‌ترین سرور جهان در 2011 را از آن خود کرد و در 13 فوریه 2013 نیز نسل هشتم سرورهای خود را به خانواده IT دنیا معرفی کرد. اچ پی بعد از آن، سرورهای نسل 9 خود را با هدف کاهش قیمت و پیچیدگی، امکان رشد تجارت و شتاب در سرویس‌دهی به بازار عرضه کرد. بار دیگر رتبه پرفروش‌ترین سرور در دنیا از آن  سرور اچ پی شد. در سال 2017 با معرفی سرورهای نسل 10 اچ پی، افق جدیدی از امنیت را به روی جهان IT گشود و بار دیگر  سرور HPE DL380 G10 پرفروش‌ترین سرور دنیا را در سال 2017 از آن خود کرد ( سرور اچ پی). از آنجایی که سرورهای نسل 11 اچ پی نیز به بازار معرفی شده‌اند، اغلب سرورهای نسل 8 و 9 به عنوان سرور استوک به فروش می رسد.خانواده نسل 9 hp در این سرورها نیازهای حجم‌های کاری بسیار متنوعی را پاسخگو هستند. در سرورهای نسل 10 اچ پی نیز شاهد توانایی‌های بسیاری هستیم. صرفه جویی اقتصادی و افزایش چابکی و امنیت از جمله مزایای hp G10 است. در خانواده نسل 8 سرورهای اچ پی، e یعنی Essential و p یعنی Performance که برای نامگذاری مدل‌های مختلف سرور استفاده می‌شد. سرورهای پرولیانت نسل نه اچ پی تنها از معماری اینتل استفاده می‌کنند. سیستم نامگذاری اچ پی، ویژگی‌ها و وضعیت آنها را بهتر بیان می‌کند. اچ پی در سرورهای پرولیانت نسل 10 خود، برخی از مدل سرورهای نسل 9 را از سبد محصولاتش حذف کرده و تعداد مدل‌هایی که تاکنون به بازار ارایه داده به 15 مدل رسانده است.

منبع:

سرور HP چیست