سوئیچ های سری 2960 یکی از سوئیچ های پرطرفدار و پرقدرت کمپانی سیسکو می باشد که دارای انواع مختلفی است که می تواند نیازهای متفاوت مشتریان را برآورده سازد. ما در این مقاله سعی داریم در رابطه با دو دسته از این سوئیچ های شبکه یعنی سوئیچ های سیسکو 2960 و 2960Plus صحبت کنیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
یک شبکه کامپیوتری برای اتصال چندین دستگاه به یکدیگر نیازمند راه ارتباطی می باشد، که این راه ارتباطی از طریق سوئیچ شبکه امکان پذیر است. این دستگاه ها قادر به انتقال سریع و کارآمد اطلاعات و داده ها از نقاطی به نقطه ی دیگر بوده و در طی چندین سال گذشته این ارتباطات پیشرفت های چشم گیری را از لحاظ سرعت و امنیت به همراه داشته است. پس در واقع سوئیچ شبکه دستگاهی است که نودها و دیوایسهای تحت شبکه را از طریق پروسهای به نام packet switching بهم متصل میکند.
سوئیچ شبکه سخت افزاری است که سایر تجهیزات مانند سرور، دوربین های مداربسته، کامپیوترها و … را برای دریافت و ارسال داده، به شبکه متصل می کند. سوئیچ، بسته ها را از یک مبدأ گرفته و آن ها را به مقصد مورد نظر می رساند. این دستگاه ها بر روی لایه ی 2 یا لایه ی 3 در مدل OSI کار می کنند.
مکانیزم کار سوئیچ بر اساس Mac Address سیستمهای تحت شبکه است در حقیقت سوئیچ میداند که کدام پورت سوئیچ به کدام آدرس مک تعلق دارد و بر این اساس جدولی بنام MAC Address Table ایجاد کرده و براساس آن تصمیمگیری میکند. اگر تمایل دارید در رابطه با سوئیچ های شبکه بیشتر بدانید، مقاله سوئیچ شبکه چیست انواع و کاربرد آن را مطالعه کنید.
یکی از کمپانی های معروف در زمینه تولید سوئیچ شبکه، کمپانی سیسکو بوده که در این میان، سوییچ های سیسکو سری 2960 به عنوان پرمصرف ترین و محبوب ترین سوئیچ های ساخت این شرکت به حساب می آیند که در شرکت ها و سازمان ها مورد استفاده کوچک تا متوسط و همچنین شعب دفاتر قرار می گیرد.
سری ۲۹۶۰ محصولات سیسکو به سوییچهایی مجهز به اترنت، الگوریتمهای هوشمند مسیریابی، پیکربندی ثابت، Half/Full Duplex Auto-Negotiation، پشتیبانی از فناوری poe، پورتهای آپلینک، پشتیبانی از فیبرنوری (برخی مدلها) و موارد این چنینی اشاره دارند. انواع سیسکو سوئیچ های ۲۹۶۰ مناسب مشاغل کوچک، متوسط و شعب یک سازمان هستند.
این سوییچها به کسبوکارها اجازه میدهند یک ارتباط اترنت گیگابیتی را پیادهسازی کرده و از سرویسهای پیشرفتهای که این سوییچها برای شبکههای lan ارائه میکنند، استفاده کنند.
این سوئیچ شبکه لایه دو بوده و مجهز به پورت گیگابیت بوده و stackable می باشند، به این معنا که برای افزایش توانایی سوئیچ ها می توانیم دو تا 8 سوئیچ را از طریق پورته ای خاصی بنام stack بهم وصل کنیم که در این صورت به پهنای باند 80Gbps می رسیم. البته در سری سوئیچ های جدید سیسکو ، این تکنولوژی FlexStack نام گرفته است.
برای مثال سوئیچ سیسکو WS-C2960Plus-24PC-L را در نظر بگیرید، ویژگی های این سوئیچ شامل:
1ـ WS: این حروف که در ابتدای اکثر سوئیچ های سیسکو آمده است به معنای مدل سوئیچ بردی است که از رمزگذاری 40 بیتی پروتکل IPSEC پشتیبانی می کند.
2ـ علامت C به معنی Chassis یا شاسی می باشد. البته لازم به ذکر است که ممکن است به جای این حرف از حروفی مانند X (ماژول های مرکزی پردازشی)، G (ماژول های فیبر 1 گیگابیتی) و E ( امکان استفاده از اینترفیس های 10 گیگ به کمک کارت های توسعه) استفاده شود.
3ـ این عدد که در اینجا 2 می باشد نشان دهنده لایه فعالیت سوئیچ می باشد.
4ـ دراین قسمت مدل دستگاه قرار داده می شود.
5ـ در این قسمت سری دستگاه نمایش داده می شود که هر کدام نشان دهنده قابلیت خاصی هستند که می تواند یکی از گزینه های زیر باشد:
ـ خالی: ممکن است در این قسمت هیچ حرفی قرار داده نشود که مدل اولیه سوئیچ های سیسکو با پورت های 100 مگابیت Downlink و یک گیگابیت Uplink می باشد.
ـ V2: کمپانی سیسکو این مدل را که امروزه اصلا در بازار موجود نمی باشد به نام Revision تولید و به بازار عرضه کرد.
ـ +: این سری هم دارای پورت های 100 مگابیتی می باشند اما ظرفیت رم و فلش در آنها افزایش یافته است.
ـ G: در این سری پورت های Downlink و Uplink به یک گیگابیت تغییر یافته است. البته لازم به ذکر است که در این سری ها ماژول های SFP نیز اضافه شدند. یعنی ما در این سری ها امکان استفاده از پورت های Combo (امکان استفاده از پورت های اترنت و SFP در پورت های Uplink) را داریم.
ـ S: این سری از سوئیچ ها علاوه بر پورت های یک گیگابیتی Downlink، دارای قابلیت Stack تا چهار دستگاه را نیز دارا می باشند.
ـ X: این سری نیز همانند سری S دارای پورت های یک گیگابیتی Downlink بوده اما از قابلیت Stack تا هشت دستگاه را پشتیبانی می کنند.
ـ XR: کلیه قابلیت های سری X را داشته، تنها تفاوت آن این است که می توان در این سری از سوئیچ ها پاور Redundant قرار داد.
ـ CX: این سری از سوئیچ ها، بیشتر برای سوئیچ های 8 پورت استفاده می شود و به صورت Compact قرار داده شده اند. به این معنی که حجم کوچکتری نسبت به سایر سوئیچ ها دارند.
6ـ در این قسمت تعداد پورت قرار داده می شود که به ترتیب می تواند 8/12/24 و 48 پورت باشد.
7ـ این قسمت نشان دهنده وضعیت پورت های Downlink می باشد، که ممکن است با T (اترنت)، S (اسلات های SFP)، L (8 پورتPOE)، P (پورت های اترنت POE)، FP به معنی Full POE و LP به معنی Low POE نمایش داده شود.
8ـ حرف بعدی نوع پورت های Uplink را نشان می دهد که می تواند یکی از حروف Q (پورت Uplink گیگابیت اترنت)، T (پورت Uplink گیگابیت اترنت) و C (پورت Combo Uplink گیگابیت اترنت و SFP)، S (اسلات ماژول های SFP) و D (اسلات ماژول SFP و SFP+) باشد.
9ـ این قسمت نشان دهنده نوع لایسنس موجود بر روی دستگاه می باشد که می توانید LL یا S (نسخه IOS موجود بر روی دستگاه LANLite است)، L (نسخه IOS موجود بر روی دستگاه LANBase است) و I (نسخه IOS موجود بر روی دستگاه IPLite می باشد) را مشاهده نمایید.